Friday, December 8, 2017

December challenge SNP!!!

Έφτασε και ο Δεκέμβρης, απο τις πιο ωραίες εποχές του χρόνου!!! Και φυσικά έχουμε νέα πρόκληση στο Scraps and pieces! H έμπνευση είναι καθαρά Χριστουγεννιάτικη και τα χρώματα τα κλασικά των εορτών, κόκκινο, πράσινο, χρυσό...

 Ένα mood board με παραδοσιακά χρώματα και ρουστίκ διάθεση! Country-style διακόσμηση, με κυρίαρχα τα στοιχεία του ξύλου, του μετάλλου και του γυαλιού.



Αποφάσισα να φτιάξω ένα καμβαδάκι για να μπεί πάνω απο το τζάκι και...voila....


Ξεκινάμε ντύνοντας τον καμβά με χαρτί περιτυλίγματος ή ριζόχαρτο για να δημιουργήσουμε ωραία υφή.


Περνάμε με σπάτουλα ή χοντρό πινέλο ή πιστωτική κάρτα, όλη την επιφάνεια με gesso αλλά όχι πολύ πηχτό, ώστε να φαίνεται και λίγο το σχέδιο που υπάρχει από κάτω.


Χρησιμοποιούμε στένσιλ και ακρυλικές μπογιές με σπάτουλα ή ενα σφουγγαράκι και δημιουργούμε ένα παιχνιδιάρικο background με διάφορα σχέδια και χρώματα τυχαία, χωρίς συγκεκριμένο προγραμματισμό.



Σειρά έχουν οι σφραγίδες! Πάλι τυχαία, με μαύρο ανεξίτηλο μελάνι, σφραγίζουμε γραμματάκια ή ότι άλλο θέλουμε.


Πάλι χρησιμοποιώντας στενσιλ και σπάτουλα, κάνουμε σχέδια με πάστα μοντελισμού.


Στη συνέχεια, σχεδιάζουμε σε χοντρό χαρτόνι ένα δέντρο. Υπολογίζουμε τις διαστάσεις με το "μάτι", έτσι ώστε να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του καμβά μας.


Κόβουμε το δέντρο και το καλύπτουμε με διάφορες κορδέλες και δαντέλες.


Αν θέλουμε, φτιάχνουμε μπανεράκι. Εγώ χρησιμοποίησα μικρά ετικετάκια απο χαρτόνι  αλλά βασικά μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε!! Τα πέρασα απο σχοινάκι που το έδεσα γύρω απο τον καμβά.


 Τελευταία πινελιά είναι γωνιακά σχέδια απο χαρτόνι που έβαψα με ακρυλική μπογιά και τα πέρασα με κρακελέ υγρό για λάμψη!


Πριν τοποθετήσετε το δεντράκι σας, φτιάξτε ένα καφέ περίγραμμα (εγώ το έκανα με gelato) το οποίο θα δημιουργήσει το εφέ της σκίασης και θα δώσει βάθος και όγκο στο δέντρο σας!!


 Και μερικές κοντινές φωτογραφίες με λεπτομέριες....





Materials used:


Dylusions paints (Dirty Martini, Chopped Pesto, Ground Coffee, Postbox Red)


Thanks for visiting!!
xoxoxo

No comments: